Hvor ligger Trekronå

På Ogna.

På Ogna, lengst sør på Jæren finner vi et lite samfunn som er helt på sin egen måte. Et samfunn som er litt i byen, i nærheten av havet, på fjellet, i skogen, like ved elva der laksen hopper, ved de nære strendene, med jernbanen bare 4,4 meter over havet, ved kirken og med golfbanen bare et steinkast unna. En time fra Stavanger og 25 minutt fra Egersund. Litt utenfor, men likevel innenfor. Opplev det skiftende været, det spesielle lyset, kontrasten mellom hav og strand, flatland og fjell, lune strender og svaberg. Ogna er litt sørlandet, men ikke helt. Det er litt Jæren, men ikke så forblåst. Et sted der himmel og jord møtes.

Ting å finne på i området

Ogna scene

Her skjer det mye spennende året rundt. En allsidig kulturscene full av god stemning.

Vakre strender

Du kan rusle fra Trekronå til de vakreste strendende på Jæren. Mektig, vill og vakker natur.

Surfing

Det er mange flotte «locations» like ved. Kjører du litt lenger nord, og du finner flere fine surfestrender, bl.a Bore. Her kan du leie utstyr og kose deg i fantastiske omgivelser.

Sykkelturer

Nordsjøvegen oppleves best på sykkel, fra Kristiansand til Stavanger. Med mange severdigheter langs veien.

Turområder

Turmulighetene ligger like utenfor dørstokken din når du bor i Trekronå. Ikke glem å ta med kameraet!

Golf

Trekronå ligger like ved en golfbane. Dersom du liker å slenge kølla. 9-hullsbane av ypperste kvalitet.

Ogna Scene holder til i Grønfed kulturtun sine veldig trivelige og retro lokaler. Her arrangeres det alt fra foredrag og konserter, til quiz,  historiekvelder, ølsmaking, bokkvelder, spillekvelder og loppemarked.​ Her finner du en veldig hyggelig atomsfære!

Strendene på Ogna er nesten litt euforiske. Vi kaller det gjerne Norges Riviera. De må oppleves! Det er flere små bukter med hvit sand mellom knauser og svaberg, og utrolig nok er de ikke mange som bruker de. Det blir nesten som private laguner!

Ta med deg Surfe- eller padlebrettet! Det er ikke langt til gode forhold. Over jernbanelinja finner du strender på rekke og rad, blant annet Brusand.​

På Ogna sykler vi! Til toget. Til butikken. Og til havnen i Sirevåg for å kjøpe reker.  Sykkelturen mellom Egersund og Brusand er blitt omtalt som en av Norges flotteste sykkelturer. I variert terreng gjennom skog, fjell, strand og sjø får man litt av alt. Det aller meste av veien er bilfri og kan sykles hele året. Husk at du kan leie sykler hos Trekronå.

Er du glad i å fiske kan du gjøre dette i havet like ved, eller i Ogna elva, som er en lakseførende elv. Fiskekort fås kjøpt her.

Det er rikt med dyreliv på Ogna. Havørna surrer rundt i området rett som det er. Rådyret går på myra nedenfor, og kanskje lusker reven forbi. Og småfugler er det mange av; gi de noe mat, og du har venner for livet.

Den flotte  9 hulls golfbanen, ved Ogna Golfklubb, ligger ikke langt unna. Du vil faktisk gå forbi den på vei til Trekronå fra parkeringsplassen.

Joker’n på Ogna (en 30 min. spasertur unna) har det du måtte trenge til ditt opphold. Her kan du også få kjøpt fiskekort, bensin, diesel og propan. I tillegg har de medisinutsalg. Bente Kverme, driver butikken: “Butikkgjengen på Joker Ogna ønsker deg velkommen til en trivelig handel!”​

By-livet? Det er ikke langt til Stavanger, Norges tredje største by. 1 time med tog eller bil og du kan oppleve byens mange serverdigheter, som koselige gamle trehus, kul gatekunst og noen av Norges aller beste restauranter. Eller kanskje en tur til byen Egersund, som ligger ca. en halvtimes kjøre-/ togtur unna. Historien til Egersund er en av Norges eldste og strekker seg tilbake til steinalderen. Byen har aktiviteter og opplevelser for alle. 

Vi bruker cookies for å forbedre din brukeropplevelse. Du kan lese mer i vår personvernerklæring.  Les mer